Dragi učenici

Dugo  već radim kao nastavnik u Srednjoj Zanatskoj školi.

Vreme čini svoje….. Ono što je u nekada  bilo zanimljivo, vremenom se menjalo i prevazilazilo….U vrema kada sam ja išla u školu, nama đacima  bilo je  dovoljno da na času imamo knjige, sveske, pribor za pisanje…. Sve se dešavalo na tabli…..Tabla i kreda su  bili jedina nastavna sredstva pomoću kojih se učilo…..ukljičujući naravno, geografske karte i očigledna sredstva na časovima nastave  biologije….

nekada...

Na žalost, mnogi časovi danas, podsećaju na one nekada…..dok  vreme u kome živimo, od nas zahteva da drugačiji način učenja. Koristimo kompjutere, mobilne telefone, internet….društvene mreže…..a onda, svakodnevno, u školi se susrećemo sa novim znanjima koja nastavnici nude na jedan način koji se vama često čini dosadnim……

Nastavnici od vas očekuju da budete pažljivi na času, da pratite njihova izlaganja, da pišete i koristite knjige….i sve to na času koji traje 45 minuta.

Nekim đacima je dosadno…..Neki uče mnogo brže, neki sporije, neki ne razumeju…Šta se dešava? Dešava se da đaci izostaju sa časova. nekada su to i drugi razlozi, ali sada ne bih o tome.

Ovim člankom želim samo da vam pokažem da učenje ne mora da bude mučenje. Kroz lekcije iz biologije i fizike  koje ću vam predstaviti,  pokušaću da vam približim neke  načine učenja koji mo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s